HR Magazin

Iratkozzon fel ingyenes HR-magazinunkra, és most ingyenesen kitöltheti asszertivitás tesztünket!

Szakmai írások

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb?

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb? A HR vezetők és a szakmai rendezvények Ritkán optimális az a helyzet, amikor egy HR vezető pont arra kap meghívót, ami az aktuális, szervezeti kihívást megoldó eszközt mutatja be. Az is ritka, ha a rendezvény jól szegmentált, és többféle szemszögből kínál rálátást az adott helyzetre. Mit tegyen, mit […]

Tovább »
Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció?

Munkacsoportokkal, vezetőkkel, speciális csoportokkal Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció? Ma a coaching az egyik leginkább elterjedt humán fejlesztési eszköz. Azonban jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy mit is takar ma a coaching. Milyen témák lettek népszerűek, és mi lehet ennek az oka. Áttekintjük a csoportos, és az egyéni fejlesztés utóbbi másfél évtizedét, és a gazdasági […]

Tovább »

További szakmai írások

ADHD Coach képzés

Az ADHD (figyelemzavaros hiperaktivitás) Coaching csak Magyarországon új fejlesztési forma, mely Amerikában az ICF-nél az alapítást (1995.) követő első évben már különálló tagozatként jelent meg, és azóta is töretlenül dolgozik, fejlődik.

adhd coach kepzesMi a képzés célja?

A képzéssel egy régen dédelgetett álmot szeretnénk valóra váltani, mivel mindenki megérdemel egy esélyt. Az utóbbi években felnőtt néhány generáció, ahol jelentős számban vannak ADHD-val élők. Ezek a felnőttek sok esetben nem is tudják, hogy ADHD-val élnek, csak azt gondolják magukról, hogy felettébb nyughatatlanok, türelmetlenebbek az átlagnál, nagyon MÁSOK. Célunk, hogy megmutassuk hogyan segíthet az ADHD Coaching, hogyan ismerhetjük fel ügyfeleinkben az ADHD tüneteket, mire kell odafigyelnünk, és hogyan juttathatjuk el Őket a teljesítőképességük maximumához.

Az ADHD Coach képzés célja továbbá, hogy felkészítse a jelen és a jövő coach-ait a felnőttkori ADHD felismerésére és az ADHD-val élő vezetők coaching folyamataira. Akár külső, akár belső coach-oknak nagy a felelősségünk abban, hogy számos értékes ember bennmaradhasson a szervezetben, és kreativitásukkal, sajátos szemléletmódjukkal új megoldásokat hozzanak ahelyett, hogy félreértelmezhető viselkedésükkel kivívnák mások haragját, és elkallódnának.

A képzés felépítése:

Az ADHD Coach képzés egy új kezdeményezés nemcsak Magyarországon, de Közép-Kelet Európában is. A képzés felépítésénél figyelembe vettük a spanyolországi bevezetés tapasztalatait, és szoros együttműködésben dolgoztunk Lupita Volio-val (ICF-MCC minősítés).

A képzés folyamán módszertanilag egyéni és csoportos coaching elemekre, vizualizációra, és moderációs technikákra építünk. A képzés tematikájának összeállítása során fontos hangsúlyt fektettünk a pontos és hiteles tudásátadásra, mivel a felnőttkori ADHD tudás még kevésbé ismert a hazai szakemberek és coach-ok körében.

Kiknek ajánljuk?

  • coaching szemléletű vezetőknek
  • HR vezetőknek
  • képzési vezetőknek
  • trénereknek
  • szervezetfejlesztőknek
  • egyéni és/vagy csoport(os) coaching tapasztalattal rendelkező külső és belső coach-oknak
  • minden coach-nak, aki szeretne hiteles lenni a munkájában

 

A képzés engedélyezett, és áfamentes. Nyilvántartásba vételi száma: E-000331/2014/D002

 

“Bár előfordulásának gyakorisága nem állapítható meg megbízhatóan, óvatos becslések szerint a gyerekek körülbelül 3-5%-a szenved ADHD-tól (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar). Régebben még úgy gondolták a szakemberek, hogy kamaszkorra mindenki kinövi.

Bölcskei Mónika arra figyelmeztet bennünket, hogy a mai álláspont szerint az életkor előrehaladtával a tünetek többnyire inkább csak enyhülnek. A felnőtt érintettek többsége pedig gyerekkorában egyáltalán nem diagnosztizált, valójában nem is tudnak az élet számos területére kiterjedő súlyos nehézségeik hátteréről. Legtöbbször már maga a helyes diagnózis is életreszóló megkönnyebbülést okoz.

Nagyon tetszett a Coaching Camp ADHD workshopján az, hogy Mónika az ADHD-val élők pozitív tulajdonságainak összefoglalásával indított, hiszen abból is van bőven: értelmes, okos, kreatív, nyílt, barátkozó, jószívű, nagyvonalú, lelkes, segítőkész, fejlett igazságérzetű, humoros, kivételes tehetségű emberekről van szó, akik kimagasló szakmai és magánéleti teljesítményre lehetnek képesek. Ebben segíthetünk mi. A feladat pedig nem könnyű. Igazi kihívás coachnak és coacheenak egyaránt! – Varga Izabella, Akcióorientált Coach és színésznő

 

 

Céges adatok