HR Magazin

Iratkozzon fel ingyenes HR-magazinunkra, és most ingyenesen kitöltheti asszertivitás tesztünket!

Szakmai írások

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb?

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb? A HR vezetők és a szakmai rendezvények Ritkán optimális az a helyzet, amikor egy HR vezető pont arra kap meghívót, ami az aktuális, szervezeti kihívást megoldó eszközt mutatja be. Az is ritka, ha a rendezvény jól szegmentált, és többféle szemszögből kínál rálátást az adott helyzetre. Mit tegyen, mit […]

Tovább »
Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció?

Munkacsoportokkal, vezetőkkel, speciális csoportokkal Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció? Ma a coaching az egyik leginkább elterjedt humán fejlesztési eszköz. Azonban jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy mit is takar ma a coaching. Milyen témák lettek népszerűek, és mi lehet ennek az oka. Áttekintjük a csoportos, és az egyéni fejlesztés utóbbi másfél évtizedét, és a gazdasági […]

Tovább »

További szakmai írások

Referencia

Bizalmukat és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

hb-logok

Rólunk mondták:

“Mónikát több mint 3 éve ismerem. Első alkalommal egy Akció tanulócsoporton találkoztunk, ahol ő volt a facilitátor. Első benyomásom az volt – mely az évek során beigazolódott –, hogy Mónika egy céltudatos, empatikus, támogató, nagyszerű szakember, aki különös hangsúlyt fektet a másik fél igényeinek pontos megértésére és az arra való megfelelő reakcióra. Megoldás-orientált szemléletével rendkívüli energiákat mozgósít a résztvevőkben, coaching alanyokban. Az ő közreműködésével a módszer életre kelt és nélkülözhetetlenné vált szakmai életemben és a vállalatomnál egyaránt.”

Wieland Veronika – Képzési és fejlesztési vezető, Tesco Global Áruházak Zrt.

„Szakértő és vezető kiválasztásban is dolgoztunk együtt a Human Bridge munkatársaival. Nagyon alapos előkészítő munkát végeztek az igények konkretizálásában, társaságunk megismerésében, és a keresett profil meghatározásában. Végül kiváló jelöltet mutattak be, akit a beilleszkedési coaching-gal is támogattak. Ez nagyon nagy segítség volt mind a társaságnak, mind az új munkatársaknak. Úgy érzem mindent megkaptunk, amire szükségünk volt: gyors, alapos előkészítő munka, professzionális kiválasztás és magas szakmai színvonalú utánkövetés.”

Bulejsza Erika – Emberi Erőforrás Gazdálkodás Vezető, K&H Biztosító Zrt.

“Bölcskei Mónikát tanácsadói szerepben ismertem meg, megoldásfókuszú és hatékony munkát végzett szervezetünkkel, és később közös ügyfeleinkkel is. Szakmailag hiteles és önazonos személyiségéből adódóan rendkívül gyorsan rá tud hangolódni a csoportra, trénerként, csoport coach-ként és akció tanulócsoportok vezetőjeként is.Minden sallangtól mentes, “kíméletlenül” céltudatos coach-ként gyorsan meg tudja teremteni azt a bizalmi légkört, amelyben eredményorientáltan tudtunk dolgozni. A coaching Móni esetében nem egy tanult szakma, hanem hivatás.”

Svéda Dóra – ügyvezető helyettes, JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány

“Móni segítségével megtaláltam a megoldást, hogyan használható ki egy munkahelyen, hogy mindenkinek más- más a látásmódja akár egy adott problémát érintően is. Az elméletek mindennapi megvalósulásának módjait fedezhetem fel a segítségével. Végtelen kedves és támogató személyiségével, minden helyzetben a segítségemre volt, hogy a már bennem szunnyadó megoldásra rátaláljak. Felejthetetlen tanulási élményt nyújtott az Akciótanulás facilitátor képzéssel, amiből most is sokszor töltekezem.”

Vaszkóné Barbácsy Virág – HR vezető, Cascade Engineering Europe Kft.

“Fehér László vagyok, cégvezető immáron 14. éve. Az elmúlt 14 év alatt számos képzésen vettem részt, amelyek mindíg segítettek tovább lépni egy következő szintre.

Mónika és csapata egy szupervonat sebességével robbantak be az életembe és ezen keresztül az általam vezetett cégek életébe is. 2010-et írtunk, amikor is abban a bizonyos “válságban” gázoltunk derékig, azért derékig, mert ma már tudjuk volt azóta lejjebb. Mi azon szerencsés táborba tartozunk, akik jól vették az akadályokat és minden jel ellenére előre mentek, befektettek, egyszerűen jobbak lettek az elmúlt években. Itt nem csupán olyan befektetésről, fejlesztésről beszélek ami eszközökről, gépekről, IT-ről szól, hanem a tudásról is. Mi a tudásba is jelentősen befektettünk. Kollégáink tudását emeltük magasabb szintre külső segítséget igénybe véve. Mónika és csapata elkezdte munkáját a “shadow coaching”-tól a csoportos vezető fejlesztő programokon keresztül a felsővezetők fejlesztéséig nagyon széles körben.

Fontos! Én sem maradtam ki a képzésből…

2013-at írunk, és mögöttünk egy szuper eredményes 2012-es üzleti év. Nem kell túlzottan bölcsnek lenni ahhoz, hogy lássuk ez nem lehetett a véletlen műve. Sikereinkben Mónika és csapata komoly szerepet vállalt. Bátran ajánlom cégvezetőknek, cégeknek. Képzéseiket nem fogják kidobott időnek tartani.”

Fehér László – ügyvezető igazgató, Corwell Kft.

“Nagyon szeretek a Human Bridge-dzsel dolgozni, mert megbízhatóak, pontosak és folyamatosan újabbnál újabb ötletekkel állnak elő, hogy az ügyfeleiket segítsék. Ez az, ami a sok szürke cég közül kiemeli őket.”

Göndör Nóra – Személyzeti vezető, ICON Clinical Research, Hungary

„Egyesületünk abban a szerencsés helyzetben van, hogy a New Human Bridge Solutions Kft. minket választott társadalmi felelősségvállalási (CSR) programjának célcsoportjául. Ennek keretében rendszeres vezetői, HR, és szervezetfejlesztési tanácsadást végeznek nálunk. Egy non-profit szervezet működése HR szempontból nagyon hasonlít egy cég működéséhez, ám sokban különbözik is tőle. Mónika ezeket a különbségeket átlátja, és oly módon láttatja velünk, hogy abból tanulni tudunk. Szervezeti átvilágításunkat is a New Human Bridge Solutions Kft. végezte – személyre szólóan és szervezeti szinten is azt tapasztaltuk, hogy maximálisan odafigyeltek ránk, valóban testreszabott interjúkon vehettünk részt és konstruktív visszajelzéseket, továbblépési javaslatokat kaptunk. A Human Bridge olyan eredményt ért el egyesületünknél, amire minden szervezet vágyik: tagjaink és munkatársaink megértették, magukénak érzik a jelenleg zajló fejlesztési, változási folyamatot, és aktív részt vállalnak benne. Vezetőként személyesen is bármikor számíthatok Mónikára, aki alaposan ismeri, átérzi azokat a helyzeteket, amelyek megoldásakor hozzá fordulok – azon kevesek közé tartozik, akik ötvözni tudják az empátiát és az objektivitást.”

Győry Krisztina – elnök, vezető tréner, Egyesek Ifjúsági Egyesület

Céges adatok