HR Magazin

Iratkozzon fel ingyenes HR-magazinunkra, és most ingyenesen kitöltheti asszertivitás tesztünket!

Szakmai írások

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb?

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb? A HR vezetők és a szakmai rendezvények Ritkán optimális az a helyzet, amikor egy HR vezető pont arra kap meghívót, ami az aktuális, szervezeti kihívást megoldó eszközt mutatja be. Az is ritka, ha a rendezvény jól szegmentált, és többféle szemszögből kínál rálátást az adott helyzetre. Mit tegyen, mit […]

Tovább »
Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció?

Munkacsoportokkal, vezetőkkel, speciális csoportokkal Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció? Ma a coaching az egyik leginkább elterjedt humán fejlesztési eszköz. Azonban jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy mit is takar ma a coaching. Milyen témák lettek népszerűek, és mi lehet ennek az oka. Áttekintjük a csoportos, és az egyéni fejlesztés utóbbi másfél évtizedét, és a gazdasági […]

Tovább »

További szakmai írások

Küldetés, értékek

Kedves Olvasó!

Cégünk, szolgáltatásaink és szakértői csapatunk 2013. tavaszán újraszerveződött. Fontos volt számunkra, hogy a korábbi években felépített hidat ügyfeleink és szakértőink, illetve az általunk közvetített humánus megoldások között továbberősítsük és még biztonságosabbá tegyük. Megújult honlapunkon büszkén osztjuk meg ezeket a változásokat.

Továbbra is tudatában vagyunk annak, hogy a fejlődni kívánó szervezeteknek sajátos elvárásaik vannak, ezért megoldásaink egyénre szabottak. Tudásunkat és képességeinket annak szolgálatába állítjuk, hogy a megbízó szervezetek vezető és beosztott dolgozóit munkájukban az aktuális elvárásoknak megfelelően továbbra is támogassuk.

Küldetésünknek tekintjük, hogy HR szakértői csapatunk széleskörű szakmai tudását, kompetenciáit és magas szintű ügyfélközpontú szemléletét kamatoztassuk ügyfeleink eredményesebbé tétele érdekében. Hangsúlyt fektetünk a személyes és szakmai erősségek feltérképezésére, azok további fejlesztésére, és innovatív megoldások keresésére.

Célunk, hogy partnereinkkel hosszú távú, bizalmi alapokra épülő humánus együttműködést építsünk ki, mely kapcsolat alapja minőségi munkánk, kézzelfogható eredményeink, innovatív szemléletünk, rugalmasságunk és nyertes-nyertes helyzetek keresése.

Hisszük, hogy a HR nem kiváltság egy vállalkozás életében, hanem eredményes működéséhez elengedhetetlen. HR szolgáltatásainkkal e mellé az ügy mellé kívánunk állni. Szakértői csapatunk elhivatott a szakma mellett. Dolgunkat szívvel-lélekkel és professzionálisan tesszük. Megbízóinkra maximálisan odafigyelünk, igényeikre testreszabott és rugalmas megoldásokat kínálunk. Mindezt tesszük úgy, hogy minden egyes projektben önmagunkat is megvalósítjuk.

Fenti értékeken túl hiszünk a hatékonyságban, a folyamatos megújulásban, az egyéni és csoportos felelősségvállalásban, a tisztességben, a szakmai és emberi hitelességben, a nyertes-nyertes helyzetekben, az átláthatóság megteremtésében, és mindenekelőtt a bizalmon alapuló együttműködésben.

Hiszünk és bízunk magunkban!

Tisztelettel:

Bölcskei Mónika

ügyvezető
vezetőfejlesztő tréner, coach, facilitátor

“HR közgazdász és pedagógus végzettséggel rendelkezem. Az elmúlt 17 évben, mint HR tanácsadó, akkreditált tréner, Coach és AT Facilitátor a vezetőfejlesztésben tevékenykedem. Mindemellett 13 éve a cég tulajdonosa és ügyvezetője vagyok. 10 éve viszek coaching folyamatokat, és hivatásom mellett 12 éve nemzetközi önkéntes trénerként is tevékenykedem. 2 évig egy speciális iskolában tanítottam ADHD-s gyerekeket, és 6 éve már felnőtt ADHD-s ügyfelekkel is dolgozom coaching folyamatokban. Erősségem a tudatosság és együttműködés. Szakmai életcélom az élethosszig tartó tanulás-tanítás maximalizálása és támogatása. Ezért tanulok, ezért tanítok, ezért fejlesztek, és ezért cselekszem hittel, elköteleződéssel és szenvedéllyel. Hiszek a közösség erejében, és az együttműködésben.”

Céges adatok