HR Magazin

Iratkozzon fel ingyenes HR-magazinunkra, és most ingyenesen kitöltheti asszertivitás tesztünket!

Szakmai írások

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb?

A kíváncsiság, vagy a kötelességtudat az erősebb? A HR vezetők és a szakmai rendezvények Ritkán optimális az a helyzet, amikor egy HR vezető pont arra kap meghívót, ami az aktuális, szervezeti kihívást megoldó eszközt mutatja be. Az is ritka, ha a rendezvény jól szegmentált, és többféle szemszögből kínál rálátást az adott helyzetre. Mit tegyen, mit […]

Tovább »
Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció?

Munkacsoportokkal, vezetőkkel, speciális csoportokkal Coaching, tréning, mentorálás, facilitáció? Ma a coaching az egyik leginkább elterjedt humán fejlesztési eszköz. Azonban jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy mit is takar ma a coaching. Milyen témák lettek népszerűek, és mi lehet ennek az oka. Áttekintjük a csoportos, és az egyéni fejlesztés utóbbi másfél évtizedét, és a gazdasági […]

Tovább »

További szakmai írások

CSR

CSR

Társadalmi felelősségvállalás programjaink

Alapvetően képzésekkel és képzésfejlesztési területtel foglalkozunk, amelyek módszertanát nem üzleti célú területeken is kitűnően eredménnyel lehet alkalmazni. Személyes érintettség adta ezen társadalmi felelősségvállalási programunk alapját, aminek elsődleges célcsoportjai az ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) neurológiai természetű fejlődési rendellenesség zavarral küzdő gyermekek és felnőttek.

Az alapkoncepció a saját kompetenciánkra és tudásunkra épülő fejlesztési módszer kidolgozása, speciálisan az ADHD-s gyerekek és felnőttek számára. A tapasztalatok alapján egy olyan képzési modellt dolgoztunk ki, amely valódi előrelépést jelent a célcsoporttal foglalkozó fejlesztő szakemberek számára. A képzésfejlesztésen kívül fontosnak érezzük, hogy magát a betegséget, illetve annak tüneteinek felismerését szélesebb körben megismerjék és felismerjék. Ezzel elérhető, hogy egyre többen kapjanak szakszerű segítséget és így teljes értékű életet élhessenek.

Aktívan jelenleg Wieland Veronikával (Wieland és Wieland Kft.) együtt vezetjük ezt a programot. Az ADHD Magyarország Alapítvány vezetőjével szoros együttműködésben igyekszünk a legjobb megoldást megtalálni új módszerek bevezetésével.

Két módszertani elemre épül a fejlesztési modell: coaching és moderációs technika. Ez egy úttörő kezdeményezés, amely az eddigiektől teljesen eltérő oldalról fogja meg az ADHD fejlesztési lehetőségeit. Coaching formájában elsősorban figyelemzavaros hiperaktív felnőtteknél alkalmazzuk. A moderációs technika jellegéből adódóan, mivel több érzékszervre hat (színek formák érzékelése, írás, mozgás, elvont gondolkodás, beszéd stb.) egyszerre kiválóan alkalmazható gyerekeknél is.

Célunk, hogy hosszú távú szakmai együttműködést, együttgondolkodást alakítsunk ki a terápiás központtal és más kapcsolódó szakmai szervezetekkel. Hisszük, hogy aminek energiát adunk azáltal, hogy ráirányítjuk a figyelmet, az megnő, az fontossá válik, fejlődik.

Természetesen mindezt az üzleti tevékenységünk társadalmi felelősségvállalási programjaként, önként, non-profit formában végezzük személyes lelkesedéssel és elkötelezettséggel.

Kezdeményezésünkkel elnyertük a CSR Hungary díj pályázat 2012. különdíját Közös felelősség – közös ügyek (KKV szektor) kategóriában.

 

A díjat átadta: Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzési Hatóság mb. főtitkára

A díjat átadta: Dr. Bakonyi József, a Közbeszerzési Hatóság mb. főtitkára

http://www.youtube.com/watch?v=wKNJ0FkxdbU

 

ADHD Coaching szemléletű támogatók képzése – PILOT Program

2013. januárban az ADHD Magyarország Alapítvány, a Wieland&Wieland Kft., és a Human Bridge szakmai együttműködésével elindítottuk a 3 modulos ADHD coaching szemléletű támogatók képzését, melynek célcsoportja a pedagógusok, a szakemberek és az érintett szülők. Az első modul az egyéni coaching-ról, a második modul a csoportos coachingról és a moderációról, illetve a harmadik modul a tapasztalatok feldolgozásáról szól.

A következő képzés időpontjai:

Szervezés alatt…

Praktikus információk:
Csoportlétszám: 6-15 fő
A képzés helyszíne: Budaörs
Az ötnapos képzés ára: 50.000 Ft (a képzés áfamentes)

Jelentkezés
Név:*
Születési hely és idő:*
Állampolgárság:*
Állandó lakhely:*
Telefonszám:*
E-mail:*
Legmagasabb iskolai végzettség:*
Munkáltató neve és címe (amennyiben a képzést a munkáltató fizeti):*
Beosztás/pozíció:*
Számlázási név és cím:*
Postázási cím:*
Hírlevélre feliratkozom: Igen
Kér-e előzetes tudásfelmérést?:* Igen
Nem

 

Szervezetfejlesztés

EgyesekKüldetésünk és alapvető értékeink azonos tőről fakadnak az Egyesek Ifjúsági Egyesület küldetésével és értékeivel, így a kezdetektől fogva és időről-időre könnyen a szolgálatukba tudtuk állítani lelkes, elkötelezett tanácsadóinkat és trénereinket. Az Egyesek aktív fiatalok, önkéntesek, ifjúsági munkások és trénerek csoportja. Személyes tapasztalatszerzés útján inspirálják és erősítik a fiatalokat, hogy alkotó és felelős módon tegyenek magukért és közösségeikért.

Cégünk 2005. óta anyagilag és szakmailag is támogatja az Egyesek Ifjúsági Egyesületet. 2 sikeres projektet is a magunkénak érzünk az Egyesülettel való szoros együttműködés eredményeként. 2007-ben a profit-orientált szektorban megszerzett szervezetfejlesztési tudásunkat implementáltuk az Egyesület szervezetének átvilágításába és fejlesztésébe. A másik közös sikeres munka egy „Non-profit HR” képzéssorozat volt, mely során részt vállaltunk a civil szféra önkénteseinek, munkatársainak és vezetőinek HR fókuszú képzésében. A tréning eredményeként a résztvevő civilek képessé váltak saját maguk kompetencia alapon kiválasztani, majd motiválni leendő munkatársaikat és önkénteseiket.

Az Egyesek elnöke, Győry Krisztina a következő gondolatokkal írta le együttműködésünket:

Győry Krisztina„Egyesületünk abban a szerencsés helyzetben van, hogy a Human Bridge minket választott társadalmi felelősségvállalási (CSR) programjának célcsoportjául. Ennek keretében rendszeres vezetői, HR, és szervezetfejlesztési tanácsadást végeznek nálunk. Egy non-profit szervezet működése HR szempontból nagyon hasonlít egy cég működéséhez, ám sokban különbözik is tőle. Mónika ezeket a különbségeket átlátja, és oly módon láttatja velünk, hogy abból tanulni tudunk. Szervezeti átvilágításunkat is a Human Bridge végezte – személyre szólóan és szervezeti szinten is azt tapasztaltuk, hogy maximálisan odafigyeltek ránk, valóban testreszabott interjúkon vehettünk részt és konstruktív visszajelzéseket, továbblépési javaslatokat kaptunk. A Human Bridge olyan eredményt ért el egyesületünknél, amire minden szervezet vágyik: tagjaink és munkatársaink megértették, magukénak érzik a jelenleg zajló fejlesztési, változási folyamatot, és aktív részt vállalnak benne. Vezetőként személyesen is bármikor számíthatok Mónikára, aki alaposan ismeri, átérzi azokat a helyzeteket, amelyek megoldásakor hozzá fordulok – azon kevesek közé tartozik, aki ötvözni tudja az empátiát és az objektivitást.”

Bölcskei Mónika 2011. óta az Egyesek Ifjúsági Egyesület Felügyelő Bizottságának tagja.

Céges adatok